Moopix Fotografie workshops en trainingen.
Ik merk met enige regelmaat om me heen dat er behoefte bestaat (gespecialiseerde) fotografie trainingen te volgen.
Niet een dik boek doornemen of een jaar lang cursus, die begint bij de techniek zoals die ontstaan is in een ver verleden, nee toegespitst op de hobbels die je ondervindt wanneer je bezig bent jezelf te bekwamen in fotograferen in het algemeen of een bepaalde fotografie techniek in het bijzonder.
We hebben allemaal denk ik wel de kennis in huis om de camera met de zoeker naar je toe en de lens van je af te houden als je foto's gaat maken. (Alhoewel, in de huidige tijd kan het soms wat ingewikkeld zijn met 2 lenzen op een smartfoon.)
Ik merk dat als ik mezelf nieuwe dingen eigen wil maken dat ik dan geen zin heb in een dik boek door te werken, en dus meestal maar gewoon het apparaat aanzet en er aan ga beginnen. En wanneer je dan al doende tegen dingen aanloopt, dan zoek je die in de handleiding of via Google op.
Met wat geluk is het niet al te cryptisch of technisch omschreven, en dan heb je dus binnen de kortste keren je probleem onder controle, en kun je weer verder totdat je wederom ergens op vastloopt.
Deze manier van werken is zeker doeltreffend en geeft je de kans om op je eigen manier en vooral om in je eigen tempo jezelf te bekwamen in datgene wat je zo graag wil leren binnen de digitale fotografie.
Er komt echter een tijd dat je niet meer verder lijkt te komen omdat het te ingewikkeld is, of omdat je niet echt specifiek iets over dat probleem waar je tegenaan loopt, kan vinden.
Vaak is het dan fijn als iemand je even vertelt, op jouw tempo en op jouw niveau hoe je bepaalde dingen moet doen, het even voordoet en je uitlegt waarom de dingen zo gebeuren zoals ze gebeuren.
Ik heb in mijn leven tientallen cursussen en workshops gevolgd waarbij ik veel goede maar soms ook minder goede voorbeelden van kennis overbrengen voorbij zag komen.
Een van de allergrootste struikelblokken vond ik persoonlijk vaak het onderlinge niveauverschil als je in een groep van 10 personen samen ergens aan begint.
Of de meest ervaren personen van de groep vervelen zich de helft van de cursus tot de rest 'bij' is, of de mensen met minder ervaring kunnen niet aanhaken omdat de stof te ingewikkeld en te zwaar is.
Voor mijn werk heb ik de afgelopen 20 jaar met regelmaat mensen ingeleerd, dat is iets wat me persoonlijk erg goed ligt, en waar ik over het algemeen ook steeds positieve reacties over krijg.
Om in die trend bezig te blijven wil ik eens gaan kijken of er animo is voor persoonlijke fotografie trainingen cursus en workshops, geen 5 daagse fotografie cursussen maar gewoon 2 of 3 uurtjes even wat op de deelnemer toegespitste techniek en informatie, gevolgd door het ook daadwerkelijk in de praktijk gaan brengen van het geleerde.
Doelgroep :
Je hebt een digitale spiegelreflex / systeemcamera die je regelmatig gebruikt (al dan niet op vol automaat, sport, portret of welke niet handmatige stand dan ook) en je wil meer (kunnen) doen met je camera. Je loopt tegen beperkingen aan van de manier hoe je fotografeert, foto's zijn bewogen, onscherp, korrelig etc.
Je wil graag fotograferen en je krijgt het niet voor elkaar omdat (zie hierboven).
De huidige camera's worden verkocht alsof het alleskunners zijn , en dat is ook zo ... vaak ...... meestal ........ soms. 🙂
Afhankelijk van wat je ermee doet valt en staat het resultaat van de foto's genomen op de (gedeeltelijk) automatische stand.
Soms wil je expres een ander resultaat dan wat de auto stand je geeft op je camera en heb je daar dan hulp bij nodig.
Vragen staat vrij , heb je iets wat je besproken wil hebben vraag het, en ik zal zien of en wat ik voor je kan betekenen.
activiteit :
We spreken ergens af in de buurt van waar we het praktijkgedeelte gaan doen en onder het genot van een kop thee of koffie gaan we een half uur tot een uur met de theorie aan de slag, geen verhaal oplezen maar interactief door vraag en antwoord.
Na het theoretische gedeelte gaan we verder met in de praktijk brengen wat je zojuist geleerd hebt.
je gaat zelf aan de gang, en met de aanwijzingen en tips die je van mij krijgt kun je eventueeel nog verder je kennis en techniek perfectioneren.
Deelnemers :
Omdat het een 1 op 1 workshop is en ik zelf het wenselijk vind dat je genoeg aandacht krijgt vind ik het prettig als je individueel traint, een uitzondering daarop is, wanneer jij zelf iemand meebrengt, waarvan je weet dat die op ongeveer hetzelfde niveau zit als jijzelf.
Dan is het mogelijk om met 2 personen deel te nemen, je krijgt dan respectievelijk 20% korting per persoon of 25% extra tijd.
Materiaal :
Jij brengt je eigen camera mee met een leeg kaartje en een volle accu, een notitieblok of schrift en een pen, dan breng ik mijn eigen camera mee,
ik neem wat sheets mee met daarin de beknopte uitleg over de belangrijkste zaken vwb fotograferen (zoals bv de belichtingsdriehoek: diafragma, sluitertijd en gevoeligheid).
Ik ga geen uren diepgaand in op de materie , ik ga aan de hand van enkele simpele voorbeelden je laten begrijpen hoe ze werken en hoe de combinatie van die 3 je in veel gevallen het gereedschap geeft om ook in moelijkere omstandigheden toch goede foto's te maken.
De sheets krijg je na afloop mee zodat je ook later deze als geheugensteuntje nog eens kunt nalezen.
Locatie :
De locatie zal normaliter altijd in de buurt van de studio zijn , maar in geval van specifieke wensen BV wedstrijden, evenementen of natuurfotografie dan kan er in overleg bekeken worden wat mogelijk is.
Wil je bv hondenfotografie doen dan mag je zelf een hond meebrengen of ik neem er een mee die we kunnen gebruiken als model.
trainer :
Ik fotografeer al 30 jaar waarin ik stapsgewijs me steeds verder ben gaan verdiepen in de materie. Waarbij juni 2013 het kantelpunt kwam toen ik besloten heb mezelf te gaan professionaliseren in mijn hobby.
Dat betekende vooral mezelf dwingen om dingen te gaan doen die ik niet eerder gedaan heb door zoveel mogelijk (uit)hoeken van de fotografie te verkennen.
Ik volg op dit moment zelf ook een avondstudie digitale fotografie en zit nu in het 6e semester, zodra ik het 7e semester en daarmee de complete studie succesvol heb afgerond zal ik beginnen met de opleiding Adobe photoshop.
Prijzen
Een 1 op 1 workshop van :
- 2 uur kost 55 euro
- 3 uur kost 75 euro
Voor afwijkende tijden kun je altijd contact opnemen , indien je zelf een 2e deelnemer meeneemt dan krijg je 20% korting op de prijs per persoon of 25% extra tijd.
Bij de workshop krijg je een aantal handouts en cheatsheets mee, die de behandelde stof bevatten zodat je later de info altijd bij de hand hebt.