TFP (Time For Print)

 

DSC00493

Time For Portfolio / Time For Print (TFP) fotoshoot

Bij een TFP shoot (Time For Print of soms ook wel Time For Pictures of Time For Portfolio) draait het om een samenwerking tussen model en fotograaf zonder financiële vergoedingen over en weer.
Het model investeert tijd, inzet en bijvoorbeeld reiskosten etc, de fotograaf op zijn beurt investeert tijd, materiaal, kosten en de afwerking van het fotomateriaal.
Op deze manier krijgen model en fotograaf beide de mogelijkheid een portfolio op te bouwen zonder dat daarvoor de kosten enorm hoog worden.
De rechten op het uiteindelijke resultaat liggen bij de fotograaf, maar het model krijgt de bestanden op dvd/cd en mag daarmee handelen volgens de bepalingen van het contract.
Dit (TFP) Contract is een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen model en fotograaf, hierin worden rechten en plichten van beiden benoemd en formeel overeengekomen.
TFP is er in een aantal varianten die eigenlijk allemaal hetzelfde inhouden (TFCD : Time For CD , TFDP : Time For Digital Prints) samenwerken met gesloten beurzen.

Comments are closed.