Nabewerken van foto’s

Nabewerken en retoucheren van foto's.

Vaak worden foto's gemaakt met een bepaald beeld in je hoofd , en soms is dan het uiteindelijke resultaat net niet wat je gehoopt had.
Dit kan door externe factoren zijn , een vlieg of vogel door het beeld, maar ook vaak hele kleine cosmetische dingen die zo niet opvallen maar bij de uiteindelijke foto vaak al dan niet (storend) zichtbaar zijn.
Ook kan de kleur of licht inval net iets anders uitvallen dan bedoeld en dan is een nabewerking vaak een toevoeging en verbetering van het orgineel.
Verscherpen of juist verzachten van een foto kan een heel ander beeld opleveren dan zoals het oorspronkelijk gemaakt was.
Als laatste is er natuurlijk de verfraaing (ogen, tanden huid verfraaien,acne, vlekjes, wondjes en/of rimpeltjes verzachten of wegretoucheren.
Er is heel veel mogelijk, maar maak daarover wel duidelijk afspraken, hieronder een overzicht van de niveau's die mogelijk zijn :

Niveaus van foto nabewerking

Niveau 1 Kleuren, contrast, helderheid, scherpte en/of onregelmatigheden in de achtergrond  (technische bewerking, deze wordt indien nodig standaard toegepast)

 Niveau 2 Niveau 1 plus: Kleine (tijdelijke) onvolkomenheden in gezicht of op lichaam  (puistjes, schrammetjes, pukkeltjes) worden weg gewerkt (corrigerende bewerking)

Niveau 3 Niveau 1, Niveau 2 plus: ogen, tanden, lippen, haar, huid worden mooier, frisser en helderder gemaakt, belichting, kleuren en highlights worden aangepast. (Glamour bewerking)

 Niveau 4 Cosmetische reconstructie , littekens, vervorming en andere problemen kunnen in overleg worden gereduceerd of indien mogelijk weggewerkt. (Reconstructieve bewerking)

 Indien er gekozen wordt voor een bewerking anders dan niveau 1 is het belangrijk vooraf even af te stemmen wat je wel en niet bewerkt wil hebben, wat voor mij een oneffenheidje lijkt, is voor jou wellicht een gezichtskenmerk wat je niet wil missen op het uiteindelijke resultaat..

 koortslip

tandjes

 acne

Comments are closed.